Ventilation

Vi mennesker fungerer bedst, når temperatur, fugtighed, luft mv. føles behagelig. Derfor skal indeklimaet være i orden.

Det er ofte ikke så meget der skal til for at sikre et godt indeklima. At der bør luftes ud med gennemtræk flere gange dagligt, ved de fleste.

Se ventilationsprodukter

Skal gå op i en højere enhed

Det bliver så bare ikke altid gjort, da hverdagen ofte er travl. Derhjemme skal familie, indkøb, madlavning og kvalitetstid gå op i højere enhed, mens det på kontoret måske ofte glemmes, når der er travlt. Eller kollegaer ikke bryder sig om træk.

Særligt om vinteren kan det være noget af en udfordring at leve op til. Her kan gennemtræk hurtigt føles for køligt!

Mekanisk ventilation giver mange fordele

Etablering af et mekanisk ventilationsanlæg kan derfor være en rigtig god ide. Så sørger anlægget automatisk for at udskifte luften, inden den bliver for fugtig eller for tør.

Den mekaniske ventilation kan desuden med fordel kombineres med såkaldt varmegenvinding, hvor den eksisterende varme så at sige genbruges. Dermed bliver der aldrig for køligt, selv om indeluften jævnligt udskiftes med frisk luft udefra.

I boligen sikrer et ventilationsanlæg, at beboerne ikke kommer til at døje med gener som hovedpine, tørre slimhinder osv. Det sikrer desuden, at bygningen i sig selv trives og dermed holder længere.

Også på arbejdspladsen skal såvel mennesker som bygninger trives. Men det giver ydermere god, økonomisk mening: Medarbejdere, der trives i det daglige, bliver mere effektive og har færre sygedage.

God ventilation kan ydermere afhjælpe udfordringer med fugt, skimmelsvamp, radon, formaldehyd og andre VOC’er samt husstøvmider. Der er med andre rigtig mange fordele ved at sikre god ventilation – uanset det er i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Skriv til os

Ring til os