Gratis levering på alle ordrer

+45 61 42 40 40

Valg af test for skimmelsvamp

Hvilken skimmeltest skal du vælge, når du selv tester? Ret beset kan svaret koges ned til to valg: Test for synlig eller for skjult skimmelsvamp.

PRO-Clean skimmeltestHvis din bolig bliver angrebet af skimmelsvamp, kan det både optræde synligt på et tilgængeligt område (f.eks. væg eller loft). Men skimmelsvampen kan også gemme sig bag f.eks. tapet eller paneler.

Du kan selv teste for både synlig og skjult skimmelsvamp. Typisk skal du vælge en overfladetest til at teste for synlig skimmelsvamp på en tilgængelig overflade. Omvendt skal du vælge en test for skjult skimmelsvamp, hvis du har mistanke om skimmelsvamp, selv om der ikke er synlige tegn i dit hjem.

Skimmelsvamptest til overflader - køb her

Du kan vælge mellem fem forskellige tests til overflader. PRO-Clean er god og billig at starte med. Med PRO-Clean kan du nemlig både hurtigt og nemt tjekke et mistænkeligt område.

Viser testen, at der er et højt niveau af skimmelsvamp, kan du rense området med et desinficerende og svampedræbende rensemiddel. Herefter bør du tjekke området igen med en PRO-Clean test.

Får du igen for højt et resultat med den nye test, eller vender skimmel-problemet atter tilbage, bør du overveje en mere avanceret test. Den vil selvfølgelig være dyrere, men kan give en mere præcis indikation af mængden af skimmelsvamp og/eller hvilke arter skimmelsvamp, du døjer med.

Alternativt kan du bestille et besøg af vores skimmelsvamp-ekspert. Så kan du få hjælp med en grundig og professionel undersøgelse af dit hjem samt, selvfølgelig, mulige løsningsforslag.

Oplever du eller en anden person i hjemmet/virksomheden helbredsproblemer, der kan skyldes skimmelsvamp? Eller har du haft en skjult vandskade? Så bør du supplere overfladtesten med en test for skjult skimmelsvamp.

Du kan købe en skimmeltest til overflader fra helt ned til DKK 50 pr. test (ved 100 stk.) inkl moms og fragt. Du kan læse mere og købe din skimmeltest til overflader her.

Test for skjult skimmelsvamp - køb her

Hvis du har mistanke om skimmelsvamp bag paneler, bag væggen eller lignende, skal du tjekke luften eller støvet i boligen. Vi kan tilbyde dig fire testmuligheder for skjult skimmelsvamp.

Den billigste (Settle Plate lufttest) giver ikke kun en en god indikation, men er også meget nem at bruge. Denne lufttest findes også i en dyrere variant (Settle Plate lufttest med rapport), hvor du får en laboratorie-analyse af testen. Analyse-rapporten fortæller, udover mængden, også hvilke arter af skimmelsvamp, der eventuelt er fundet på testpladen.

Vælger du en af de to dyrere test (Rodac og DNA), skal du teste støv, der har ligget i din bolig i et par uger. Det gør testene mere præcise, ligesom du får svar på både mængde og arter af skimmelsvampe i dit hjem.

Døjer du med helbredsproblemer, der kan skyldes skimmelsvamp, anbefaler vi normalt en af disse dyrere tests for skimmelsvamp. Du får nemlig en udførlig rapport, der ofte kan fortælle dig, om der er skimmelarter til stede, som normalt kun findes indendøre. Så har du noget at gå videre med til f.eks. dit boligselskab eller forsikringsselskab.

Find mere information og køb din test for skjult skimmelsvamp her.