Få foretaget en undersøgelse for fugt og skimmelsvamp

Skimmelsvamp i lejlighed, hus eller virksomhed bør altid undersøges. Har du mistanke om skimmelsvamp eller fugtproblemer, f.eks. skimmelsvamp på badeværelse eller loft, i din lejlighed, hus eller på din arbejdsplads?

Så kan vi hjælpe med at undersøge det til bunds.

Skimmelsvamp bør altid undersøges

Efter undersøgelsen for bl.a. sort skimmelsvamp får du en mundtlig forklaring på problemerne. 5-10 arbejdsdage efter besøget får du desuden en rapport med resultaterne fra undersøgelsen. Rapporten indeholder ofte også en kort vurdering af hvordan/hvorfor problemet er opstået og en beskrivelse af hvad du bør gøre, hvis der er fundet problemer med skimmelsvamp og/eller fugt. Rapporten får du tilsendt pr. e-mail.

Er der behov for det, kan vi i nogle tilfælde udarbejde rapporten hurtigere. Det vil dog være mod et tillæg i prisen. Kontakt os, hvis du ønsker at høre nærmere.

Du kan bestille en undersøgelse, eller få yderligere oplysninger, ved at kontakte os os på tlf. 31 11 90 00 eller info@agx.dk.

Om skimmelsvamp- og fugtundersøgelsen

Vi starter altid med en visuel gennemgang for synlige problemer med fugt og skimmelsvamp. Herefter tjekker vi, ved hjælp af elektronisk fugtmåler, normalt altid for fugt. Dermed kan omfanget af eventuelle fugtproblemer anslås.

Er der synlige tegn på mulig skimmelsvamp, er en eller flere indikationstest for skimmelsvamp på overflader (PRO-Clean) inkluderet i prisen for undersøgelsen. Er der behov for det, og selvfølgelig kun efter aftale med dig, kan indikationstesten suppleres med den avancerede Mycometer-Surface test, der er en professionel test for skimmelsvamp på vægge og andre overflader.

Bliver der under gennemgangen og via vores test ikke fundet skimmelsvamp, men der fortsat er mistanke, anbefaler vi normalt at der testes for skjult skimmelsvamp, hvis der f.eks. er skimmelsvamp på væg bag tapet. Her benytter vi normalt DNA-test, der giver et meget præcist billede af såvel mængde som arter/typer af skimmelsvamp.

Såvel Mycometer- som DNA-testene skal efterfølgende analyseres på et laboratorium. Normalt går der mindst 5 arbejdsdage inden resultaterne er klar og kan derfor forlænge tiden for at lave undersøgelsesrapporten. Disse typer test er IKKE inkluderet i standardundersøgelsen og koster fra 975,- pr. stk. ekstra.

Ønskes en artsbestemmelse af svampeangrebet, f.eks. ved mistanke om ægte hussvamp, koster det 1.990 kroner i tillæg. Artsbestemmelsen foregår også på laboratorium og tager ligeledes op til 5 hverdage.

NB! Som udgangspunkt foretager vi IKKE destruktive undersøgelser. Det vil sige, at vi ikke borer huller, fjerner paneler osv., med mindre det på forhånd er aftalt!

Andre undersøgelser

Undersøgelser for skimmelsvamp og fugt kan kombineres med andre typer indeklima-undersøgelser. Kontakt os på tlf. 31 11 90 00 eller info@agx.dk for at høre nærmere om mulighederne.

Skriv til os

Ring til os