Hvis du har skimmelsvamp

Er der tale om et mindre og vaskbart område, der er angrebet med skimmelsvamp, kan du ofte selv sørge for at rense det bort. Det kan f.eks. være skimmelsvamp i fuger og vinduesrammer samt på fliser og mindre områder af vægge.

Er det mere end blot mindre angreb af skimmelsvamp, bør du overlade opgaven til professionelle. På den måde er du både sikker på at slippe helt af med problemet og at opgaven bliver løst forsvarligt.

Se skimmelsvamp tests

Find årsagen til skimmelsvamp

Hvis du selv skal bortrense skimmelsvamp, bør du anvende professionelle og miljøvenlige renseprodukter, BioCid Skimmel Pro+ eller Protox Hysan, som bl.a. kan købes i vores shop. Disse produkter er både indeklimatestede og godkendte, og kan også købes af private.

Gå rummet/bygningen grundigt igennem. Er der f.eks. tale om vandskader, stoppede udsugningskanaler eller møbler tæt på kolde ydervægge? Sørger du for at lufte ordentligt ud mindst to gange om dagen? Husker du at bruge emhætten, når du laver mad? Tørrer du dit tøj udendørs eller i en tørretumbler med aftræk til det fri? Sørg for, at disse ting altid er i orden.

Fjern årsagen og afrens skimmelsvampen

Når du har fundet grunden til, at der er skimmelsvampe i boligen, skal du sørge for at fjerne eller udbedre den. Ellers vil der fortsat være gode vækstvilkår for skimmelsvamp.

Hvis skimmelsvampene kun dækker et lille areal, kan du selv rengøre området. Du skal benytte et desinficerende og svampedræbende rensemiddel, som oftest kan få bugt med små infektioner af skimmelsvamp.

Dækker skimmelsvampene et større område, bør du for en sikkerheds skyld kontakte en fagmand. Vi hjælper gerne med en henvisning til en skimmelsvamp-ekspert, der kan hjælpe med at udbedre problemet fra A til Z. Du kan kontakte os på tlf. 31 11 90 00 eller skrive til info@agx.dk.

Egenkontrol og efterbehandling

Efter nedvaskningen af skimmelsvamp, skal der kontrolleres at området er helt frit for skimmelsvamp – ellers gentages nedvaskning og kontrol til al skimmel er bortsaneret. Til kontrol kan der f.eks. anvendes produktet PRO-Clean.

Når området er helt fri for skimmelsvamp, kan det ofte betale sig at efterbehandle med BioCid Skimmel eller Protox Skimmel. Det vil kunne forebygge fremtidig vækst af skimmelsvamp.

Er du i tvivl om der er skimmelsvamp i din bolig eller virksomhed? Så bør du overveje at få foretaget en professionel skimmelsvamp undersøgelse af vores eksperter.

Skriv til os

Ring til os