Fugtmålere og hygrometre

Høj luftfugtighed skaber rigtig gode vækstbetingelser for skimmelsvamp. Desuden trives husstøvmider i et fugtigt miljø.

Har du et fugtigt indeklima, vil det være en god ide at få undersøgt fugtprocenten i gulve, vægge og lofter. Fugt i luften har således en tendens til at sætte sig på især kolde gulve og vægge.

Se fugtmålere

En fugtmåler kan være med til at forbedre dit indeklima

Har du været udsat for en vandskade, bør du få undersøgt fugtprocenten i gulve, vægge og/eller lofter, alt afhængig af hvor og hvor omfattende vandskaden har været. Fugtprocenten i materialer kan du måle med en fugtmåler.

Hvis fugtigheden i materialer overstiger 15-18%, er materialet så fugtigt, at det skaber ideelle vækstbetingelser for skimmelsvamp. Du bør derfor sørge for at få tørret materialet og, for en sikkerheds skyld, få foretaget en skimmelsanering af de områder, der har været fugtige.

Fugt i indeklimaet (luften) betegnes som relativ luftfugtighed og kan måles med et hygrometer. Kommer den relative luftfugtighed over 75% kan skimmelsvamp spire og komme i vækst.

Mangelfuld udluftning øger luftfugtigheden

Da vi mennesker afgiver omkring to liter fugt hver dag gennem vejrtrækning og huden, kan man hurtigt få problemer med luftfugtigheden. Ved ingen eller mangelfuld udluftning vil den fugtige luft kunne skabe et dårligt indeklima.

Et typisk tegn på et for fugtigt indeklima er kondens på ruderne. Den bedste indikation får du dog ved at måle luftfugtigheden med et hygrometer.

Hos os har du mulighed for at købe eller leje professionelle fugtmålere, der kan måle både relativ luftfugtighed og fugtigheden i materialer. Ligeledes tilbyder vi forskellige hygrometre, der kan måle den relative luftfugtighed.

Skriv til os

Ring til os