Hvis du har skimmelsvamp

Skimmelsvamp kan være skadeligt for helbredet. Derfor bør eventuel skimmelsvamp fjernes hurtigst muligtSkimmelsvamp kan være skadeligt for helbredet. Derfor bør eventuel skimmelsvamp fjernes hurtigst muligt.

Hvis der er skimmelsvamp i din bolig eller på din arbejdsplads, skal du sørge for at få det fjernet så hurtigt som muligt. Du kan få hjælp til professionel sanering af skimmelsvamp her.

Er der tale om mindre områder, som er angrebet af skimmelsvamp, kan du eventuelt selv stå for afrensning. Du bør så følge disse tre trin, når du går i gang med at udbedre problemet:

1. Find årsagen

Start med en grundig gennemgang af din bolig. Er der f.eks. tale om vandskader, stoppede udsugningskanaler eller møbler tæt på kolde ydervægge i boligen? Sørger du for at lufte ordentligt ud mindst to gange om dagen? Husker du at bruge emhætten, når du laver mad? Tørrer du dit tøj udendørs eller i en tørretumbler med aftræk til det fri? Sørg for, at disse ting altid er i orden.

Vi kan også hjælpe dig med at finde årsagen. Du kan således bestille en af vores eksperter, der er uddannede bygningsingeniører, til en grundig gennemgang af din bolig eller arbejdsplads. Også, hvis du blot har mistanke om problemer med fugt og/eller skimmelsvamp. Læs mere om vores undersøgelser for fugt og skimmelsvamp.

Er du usikker på, om du har skimmelsvamp eller ej? Så kan du starte med en af vores test for synlig eller skjult skimmelsvamp.

Vi har også fugtmålere, du både kan købe og leje, som kan hjælpe dig med at lokalisere eventuelle problemer med fugt. Du finder hele vores udvalg af fugtmålere her.

2. Fjern skimmelsvampen

Når du har fundet grunden til, at der er skimmelsvamp, skal du fjerne årsagen. Ellers vil der fortsat være gode vækstbetingelser for skimmelsvamp.

Er der tale om mindre områder med vækst af skimmelsvamp, kan du i mange tilfælde selv foretage en afrensning. Det kan f.eks. være afrensning af skimmelsvamp i fuger, vinduesrammer, fliser og mindre områder på bl.a. vægge.

Er det mere end det, bør du overlade opgaven til professionelle. Så er du sikker på at slippe helt af med problemet. Du kan læse mere om skimmelsanering her.

Når du skal bortrense skimmelsvamp, kan du med fordel benytte samme type produkter, professionelle anvender, f.eks. BioCid Skimmel eller Protox Hysan. Disse produkter er både indeklima-testede og godkendte, og kan købes af private. F.eks. sælger vi begge produkter i vores online-butik. Husk altid at sørge for god udluftning, når du foretager afrensninger.

3. Kvalitetskontrol

Følg op! Tjek om de første to trin er gennemført, og tag så en ny indikatortest, for at sikre at skimmelsvampen virkelig er fjernet. Ellers risikerer du blot, at den hurtigt er tilbage igen.

Vi har test for både synlig og skjult skimmelsvamp, der kan hjælpe dig med at afgøre, om al skimmel er fjernet. Du kan finde test for synlig skimmelsvamp her, mens du finder vores test for skjult skimmelsvamp her.