Sådan fjerner du selv skimmelsvamp

Skimmelsvamp kan være skadeligt for helbredet. Så fjern skimmelsvamp hurtigst muligtSkimmelsvamp fjernelse bør foretages hurtigst muligt.

Hvis der er skimmelsvamp i din bolig eller på din arbejdsplads, skal du sørge for at få det fjernet så hurtigt som muligt. Skimmelsvamp kan nemlig være farligt for helbredet. Du kan få hjælp til professionel skimmelsanering af skimmelsvamp af os.

Er der tale om mindre områder, som er angrebet af skimmelsvamp, kan du eventuelt selv stå for skimmelsvamp fjernelsen. Du bør så følge disse tre trin, når du går i gang med at udbedre problemet:

1. Find årsagen til skimmelsvampen

Start med en grundig gennemgang af din bolig. Er der f.eks. tale om vandskader, stoppede udsugningskanaler eller møbler tæt på kolde ydervægge i boligen? Sørger du for at lufte ordentligt ud mindst to gange om dagen? Husker du at bruge emhætten, når du laver mad? Tørrer du dit tøj udendørs eller i en tørretumbler med aftræk til det fri? Sørg for, at disse ting altid er i orden.

Vi kan også hjælpe dig med at finde årsagen. Du kan således bestille en af vores eksperter, der er uddannede bygningsingeniører, til en grundig gennemgang af din bolig eller arbejdsplads. Også, hvis du blot har mistanke om problemer med fugt og/eller skimmelsvamp.

Er du usikker på, om du har skimmelsvamp eller ej? Så kan du starte med en af vores test for synlig eller skjult skimmelsvamp.

Vi har også fugtmålere, du både kan købe og leje, som kan hjælpe dig med at lokalisere eventuelle problemer med fugt.

2. Fjern skimmelsvamp

Når du har fundet grunden til, at der er skimmelsvamp, skal du naturligvis foretage en fjernelse af skimmelsvamp (kaldes også for en skimmelsanering). Ellers vil skimmelsvamp problemet blot forværres.

Er der tale om mindre områder med vækst af skimmelsvamp, kan du i mange tilfælde selv foretage en afrensning. Det kan f.eks. være fjernelse af skimmelsvamp i fuger, vinduesrammer, fliser og mindre områder på bl.a. vægge.

Er det mere end det, bør du overlade opgaven med at fjerne skimmelsvamp til professionelle. Så er du sikker på at slippe helt af med problemet med en professionel skimmelsanering.

Når du selv skal fjerne skimmelsvamp, kan du med fordel benytte samme type produkter, professionelle anvender, f.eks. BioCid Skimmel Pro+ eller Protox Hysan. Disse produkter er både indeklima-testede og godkendte, og kan købes af private. F.eks. sælger vi begge produkter i vores online-butik. Husk altid at sørge for god udluftning, når du foretager fjernelse af skimmelsvamp.

3. Kvalitetskontrol efter skimmelsvamp fjernelse

Følg op! Tjek om de første to trin er gennemført, og tag så en ny indikatortest, for at sikre at skimmelsvampen virkelig er fjernet. Ellers risikerer du blot, at den hurtigt er tilbage igen.

Vi har test for både synlig og skjult skimmelsvamp, der kan hjælpe dig med at afgøre, om al skimmel er fjernet.